Dit zijn de grootste fouten die de meeste mensen maken bij het kopen, bestellen en drinken van het populaire drankje

04-04-2021

1 .Ballonglas , geen rietje

Het beste glas voor een gin tonic is een 'ballonglas'. En een rietje is uit den boze.  Een bol glas werkt beter omdat het de aroma's meer richting je neus sturen. 90  procent van wat we proeven komt van onze reukzin. Daarom werken deze glazen zo goed: je zit er met je neus bovenop."

Met een rietje blijft je neus juist ver van het drankje af. 

2.Citroen of limoen toevoegen ?

Te vaak gooien barmannen citroen of limoen in een gin tonic - en te vaak hebben die schijfjes liggen weken in een bak water. "Ze liggen al een dag en zijn soms helemaal bruin aan de randen. Geeft een heel muffe, vunzige reuk af. Wat voegt dat toe? Alleen omdat we het twintig, dertig jaar geleden deden, hoeft het nu niet per se door te gaan."

Bij Bombay is er de voorkeur aan verse munt of een schijfje gember. Andere gin-merken zoals het Finse Napue voegen liever bessen en een takje rozemarijn toe..

3.Denken dat ijs je drankje verwatert

Een fout die ik elke dag tegenkom, is dat mensen niet genoeg ijs in hun gin tonic doen. Men wil niet te veel verwatering, dus doen ze slechts één of twee ijsblokjes in hun cocktail, die vervolgens heel snel smelten."

Echter, als je je gin tonic koud wil houden is meer ijs juist beter. Samen houden de ijsblokjes het glas en de drank langer koud en komt er per saldo dus minder water bij je cocktail. "Hoe meer ijs, hoe beter."

4.Denken dat 'London Dry Gin' uit Londen komt

"Het ligt ook voor de hand: veel mensen denken dat London Dry Gin uit Londen komt." Het gaat echter meer om een stijl gin, in plaats van een beschermde lokale soortnaam. De meeste London Dry Gin komt uit distilleerderijen van buiten de Britse hoofdstad.

Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld jenever, de aan gin verwante drank. Die moet in Nederland, België of de kleigebieden van Frankrijk en Duitsland gemaakt zijn om de naam te mogen dragen.

"Het cruciale punt is dat je aan London Dry Gin geen kunstmatige smaakstoffen of concentraten mag toevoegen voor, tijdens of na het distelleringsproces."

5.Tonic is bitter 

"Tonic is bitter en dat is voor velen reden om geen gin tonic te drinken - ze denken dat het de gin is! Vaak als ze gin apart proberen, komen ze erachter dat ze de gin wél lekker vinden".

Mocht je nog steeds geen trek hebben in tonic, dan is ginger ale een goed alternatief. Deze frisdrank heeft geen bittere smaak.