L'Arogante

28-04-2024

L'Arogante is een Belgisch hoppig craft bier dat zijn oorsprong vindt in La Roche-en-Ardenne en Gent. Het verhaal begint in een pub (waar anders?), waar een Vlaming (Leslie) en een Waal met een gedeelde passie voor het proeven en brouwen van goed bier elkaar ontmoetten. De eerste stappen in het brouwproces werden gezet in een garage in de Ardennen, waarna het hoprecept verder werd ontwikkeld en verfijnd in Leslie's garage in Gent. Zo werd L'Arogante geboren, een samensmelting van La Roche-en-Ardenne en Gent, het beste van wat ons land te bieden heeft.

De naam L'Arogante heeft twee betekenissen. Allereerst is het de fusie van La Roche-en-Ardenne en Gent, maar het is ook een zelfverzekerd bier met karakter. Het claimt het meest Belgische en het 'hoppiest' te zijn. Hoewel arrogantie niet typisch Belgisch is (Belgen zijn vaak bescheiden), mogen we trots zijn op ons land en zijn rijke biercultuur. Een beetje overdrijven mag soms wel…

Ingrediënten:

  • Water
  • Gemoute gerst
  • Hop
  • Gist

Bij L'Arogante draait alles om de hop. Niet overdreven bitter, maar een elegant en uitgebalanceerd samenspel waarbij de hop de hoofdrol speelt. En dat geldt voor al onze bieren:

  1. L'Arogante: Ons eerste bier, gemakkelijk drinkbaar met een zachte bitterheid en fruitige, citrusachtige smaken.
  2. The Stout-ish: Een Amerikaanse stout die de heerlijke fruitige hoparoma's combineert met chocolade- en koffiesmaken.
  3. The Session: Hoppy, fris en laag in alcohol (3,9% ABV).
  4. The PSYPA: Een eenmalig brouwsel dat de harsachtige en kruidige smaken van specifieke hopvariëteiten laat zien.

Samenwerking is belangrijk voor ons. We werken graag samen met mensen die onze passie delen. Daarom werken we nauw samen met de Proefbrouwerij in Lochristi, vlak bij Gent. Samen perfectioneerden we de recepten en vertaalden we de thuisbrouwsels naar de bieren die je nu kent. De Proefbrouwerij is gespecialiseerd in hopanalyses en staat wereldwijd bekend om hun expertise op dit gebied. Zo kunnen we met trots zeggen: L'Arogante, het hoppieste bier van België!