Duvel collector glas 2019 'Nina Vandeweghe'

ina Vandeweghe creëert fascinerende visuele werelden, bevolkt door een mengelmoes van bizarre, grappige en soms ronduit groteske figuren, temidden van schijnbaar onzorgvuldig achtergelaten papiersnippers, verfspatten en krachtige lijnen.
De kleurrijke personages hebben lange ledematen en reusachtige handen waarmee ze zich, druk gesticulerend en grimassen makend, een weg banen door het dagelijkse leven. Haar krachtige beeldtaal ziet er chaotisch uit, maar dat is het allesbehalve: elke compositie is raak en als je verder kijkt, ontdek je al snel de subtiele gelaagdheid in elke scène.
Haar werken, in een mix van technieken en materialen, zijn nauwkeurige observaties van de mensheid met al zijn fouten, zorgen, ambities en emoties, aangevuld met Nina's persoonlijke ervaringen en gevoelens, altijd doorspekt met veel humor en relativering: het leven is één grote, intense ontdekkingsreis en een achtbaan van emoties. Life is fun!
Nina is een rasechte Gentenaar en doceert er illustratie aan het KASK. Tegenwoordig woont ze in de Brusselse Marollen buurt waar ze ook haar atelier heeft. Ze voelt zich thuis in beide steden en vindt er volop inspiratie in het dagelijks leven.
Ze werkt voor theatergezelschappen, tijdschriften, enz. en heeft onlangs een reeks Graphic Novels gemaakt. Ze doceert illustratie aan het KASK in Gent. Nina Vandeweghe is ook lid van het collectief TMH (Tieten Met Haar). Haar werk is opgepikt door verschillende nationale en internationale galeriehouders. 

18,00 €
Prijs Incl. BTW exclusief verzendkosten excl. BTW 14,88 €