Westmalle bierglas 33CL met lijntjes naast logo M13-17

DE TRIPEL VAN WESTMALLE

Voor het eerst gebrouwen in 1934 wordt de Tripel van Westmalle wel eens de "moeder van alle tripels" genoemd. Een complex bier met een fruitige geur en een mooie, genuanceerde hopneus.

Om ten volle te kunnen genieten van het rijke aroma van onze bieren, raden we aan om de Dubbel en de Tripel te schenken volgens de regels van de kunst:

  1. Bewaar het bier rechtop, op een donkere plek met een constante temperatuur van 8 tot 14°C. Bij een lagere temperatuur kan er troebelheid ontstaan door de kou. Laat een flesje minstens één week rusten vooraleer uit te schenken. Zo zakt de gist naar de bodem en krijgt u een mooi, helder bier in het glas.
  2. Schenk de trappist in een bijhorend glas van Westmalle om het complexe karakter volledig tot zijn recht te laten komen en volop te genieten van de rijke schuimkraag. Zorg wel voor een vetvrij glas, zodat het schuim niet meteen verdwijnt.
  3. Houd het glas schuin en begin langzaam te schenken langs de rand. Blijf in één beweging doorschenken en houd op het einde het glas horizontaal om te eindigen in het midden. Zo krijgt u een perfecte schuimkraag.
  4. Laat ongeveer één centimeter bier in het flesje. Dat is namelijk de gistbodem die u best apart uit drinkt. De gistbodem is rijk aan vitamine B en heeft een bloedzuiverend effect. Gezondheid!
3,00 € 5,95 €
Prijs Incl. BTW exclusief verzendkosten excl. BTW 2,48 €